Канарчетата шокираха шампиона Наполи, побеждавайки го с 4:0 на неговия Диего

...
Канарчетата шокираха шампиона Наполи, побеждавайки го с 4:0 на неговия Диего
Коментари Харесай

Фрозиноне сътвори първата голяма сензация в турнира за Купата на Италия

" Канарчетата " шокираха шампиона Наполи, побеждавайки го с 4:0 на неговия " Диего Армандо Марадона " в срещата сред двата отбора от 1/8-финалите на конкуренцията. Гостите стигнаха до триумфа с два бързи гола през второто полувреме, дело на Енцо Баренечеа в 65-ата, Джузепе Казо в 70-ата, Уалид Чедира от дузпа в 90-ата и Абду Харуи в 95-ата минута и по този начин за пръв път в историята си ще играят на 1/4-финал в шампионата. Неаполитанците пък за поредна година се провалят и отпадат рано в тази конкуренция.

Валтер Мадзари бе избрал да даде отмора на звездите си и това сякаш му изигра неприятна смешка. Наполи въпреки всичко имаше самодейността през първото полувреме и единствено малшансът му попречи да води в резултата. В 22-рата минута изстрел на Джакомо Распадори се отби от гредата, а в 37-ата минута гол на Джовани Симеоне бе анулиран след намесата на ВАР поради игра с ръка на Йеспер Линдстрьом в хода на офанзивата. В края на полувремето и стражът на гостите Микеле Черофолини се прояви с прелестно избавяне след застрашителен изстрел на Распадори от фаул.

В 53-тата минута на втората част ориста още веднъж не бе на страната на домакините, като този път удар на Марио Руи от фаул срещна гредата, предава Спортал. 

Фрозиноне обаче търпеливо чакаше своите шансове и те пристигнаха. В 65-ата минута при центриране от корнер Бареначеа с глава отклони топката и я оплете в мрежата за 0:1.

Само пет минути по-късно гостите прибавиха и второ попадение. Те се възползваха от неточност на Ди Лоренцо, Казо изскочи очи в очи с вратаря и невъзмутимо осъществя за 0:2.

Дори и влизането в игра на огромните звезди на домакините Виктор Осимен и Хвича Кварацхелия не промени фрапантно хода на мача, като само грузинецът претендира за дузпа за нарушаване против себе си, само че не получи такава.

За сметка на това в последната минута Ди Лоренцо за повторно сгреши съдбовно, извършвайки нарушаване за дузпа и Фрозиноне направи успеха си класическа, откакто Уалид Чедира означи от бялата точка за 0:3.

В 5-ата минута на добавеното време " канарчетата " вкараха и четвърто попадение. Те проведоха бърза контраофанзива, приключена от Абду Харуи.

Така Фрозиноне отива на 1/4-финал в шампионата, където го чака спечелилият от конфликта сред Ювентус и Салернитана. Наполи пък и тази година остава с празни ръце в тази конкуренция.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР